· Levering til hele DK · Fri fragt over 599 kr · 2 til 4 hverdages levering

Tørrede blomster er fremtiden

Evighedsblomster & bæredygtighed

Evighedsblomster er stiftet på baggrund af et bæredygtighedsmanifest og de tørrede blomster er derfor valgt ud fra bæredygtige præmisser. Evighedsblomster udsprang af en passion for at finde et alternativ til friske blomster. Friske blomster, hvis holdbarhed er kort, er en klimabelastende vare og derfor arbejder Evighedsblomster for, at den glæde smukke blomster spreder bevares, men ud fra en grundtanke om at buketterne holder længere - og helst for evigt. Vi mener, at der spildes unødvendige ressourcer, skønhed og penge på at have en buket i en kort, begrænset periode, når det er muligt at få samme glæde og visuelle udtryk med Evighedsblomster.

"Vejen til en grønnere fremtid er gennem ærlighed og transparens"

-Emma Vittrup Villars, founder

Vi mener, at vejen til en grønnere fremtid er gennem ærlighed og transparens. For os, er det derfor en høj prioritet at informere vores kunder og samarbejdspartnere om blomsterbranchen. På den måde kan vi i fællesskab ændre vores adfærd i en mere bæredygtig retning, og på et informativt grundlag. 


Vi mener, at princippet om bæredygtighed skal gennemsyre hele virksomheden - selvom det ikke altid er det letteste ej hellere det billigst, er det for os noget af det vigtigste. 

Konventionelle blomster

Hele idéen bag Evighedsblomster er at finde et alternativ til friske blomster og de store CO2 fodspor det medfører at købe en buket blomster og smide den ud efter fem dage. De konventionelle blomster bidrager med et stor CO2 aftryk. Blomsterne rejser på flere flyveture i vand og i et automatiske kølerum. Ofte inddrages der sprøjtemidler, og nogle blomster bliver endda opdrættet under uacceptable, menneskelige arbejdsforhold. Blomsterne flyver oftest fra Sydamerika og Afrika til Holland og fra Holland til slut destinationen.


Vi stiller spørgsmålstegn og ikke mindst krav til blomsterbranchen. Det er denne blomster kultur der er den mest dominerende og er et produkt af de forbrugsvaner vi som mennesker har. Det vil vi gerne ændre på! Flere og flere forbrugere bliver bevidste om økologi og bæredygtighed i deres dagligdag, men friske afskårne blomster fra supermarkederne koster også på miljø kontoen og så holder buketten i maks én uge.

Vejen til en bedre fremtid

Evighedsblomster tager kampen op mod den konventionelle blomsterindustri og vi håber og tror at forbrugerne vil deltage i kampen gennem en bæredygtig og miljøbevidst forbrugsadfærd. Evighedsblomster har kun leverandører fra nærmarker, det vil sige, at de fleste blomster vi køber, når det er sæson, kommer fra Danmark. Vi bestræber os på at købe et stort lager ind af den specifikke blomst i dens naturlige sæson. Det er ofte fra Juni - Oktober. Det er derfor muligt for os, at sælge de samme blomster hele året rundt. Såfremt vi køber blomster uden for sæson, kommer vores blomster fra nærmarkeder omkring Danmark. Vi bestræber os på kun at handle økologiske blomster og frilandsprodukter fra marker. Såfremt blomsterne er dyrket i drivhus, er drivhuset drevet af sol eller vindenergi - og hermed stadig en mere bæredygtig dyrkelse.

Vi stiller høje krav til vores leverandører

Vi har høje krav til vores blomsterleverandører, både i forbindelse med kvaliteten af produkterne, men også deres bæredygtige certificeringer. Vores leverandører er en del af FM Group, som har underskrevet en aftale om at stræbe efter en 90% bæredygtig handel i blomsterindustrien. Yderligere besidder de vigtige certifikater som:

Hvor lang tid holder Evighedsblomster?

Hvor lang tid holder evighedsbuketter? Evighedsbuketter holder i princippet evigt, deraf navnet. Det er op til den enkelte at passe på blomsterne og følge vores pasningsvejledning. Vi siger som minimum 3 år, da forskellige faktorer gør sig gældende. Der er nogle blomster, der holder farven længere end andre. Eksempelvis kan Eucalyptus og Asparagus falme hurtigere end Achillea og Lagurus. Derfor vil holdbarheden ligeledes varierer efter hvilken buket og hvilke Evighedsblomster der er tale om. Vi har lavet en pasningsvejledning der følger med ved køb af vores blomster, så du kan få mest muligt ud af dem. 


Pasningsvejledning lyder som følgende:

  • Den kræver intet vand eller anden form for vedligeholdelse.
  •    Den skal holdes væk fra direkte sollys, høj varme eller tung fugtighed.
  •   Hvis der ophober sig støv, kan en hårtørrer på laveste niveau hjælpe


Hvordan er evighedsblomster farvet?

De fleste af vores blomster er ikke farvet, da naturen indeholder smukke farver i sig selv. De af vores blomster, der er farvet, er farvet med naturfarve, også kaldet vandfarve. Her står de friske blomster i en spand vand og suger vandet og naturfarven til sig. På den måde får de farvede kroner. Det er naturlig farvestof, som er uden kemikalier 

Bæredygtigt emballage

Alt vores emballage er bæredygtig og produceret i Danmark. Det gælder alt fra det papir og bånd vores buketterne er pakket ind i, til vores emballage som papkasser og klistermærker. Papiret er svanemærket og af genbrugspapir. Det er en skrøne at genbrugspapir kun kan være brunt og derfor sender vi buketterne i hvidt genbrugspapir. Båndet er lavet af genanvendte plastflasker. Papkasserne er fremstillet af genbrugsmaterialer fra gamle papkasser. Såfremt vi anvender cellofan til gaveindpakning, anvender vi kun en bionedbrydelig slags.


Grundet vores store fokus på bæredygtighed anvender vi så lidt emballage som muligt. Derfor er blomsterne ikke pakket til med pakkefyld som f.eks. bølgepap og pakkechips. Vi har også udeladt fysiske følgesedler, og erstattet dem med elektroniske, som modtages på mail.


Vi har dog valgt at printe en “pasningsvejledning” til jer. Den er fremstillet af genbrugsmaterialer og er også svanemærket. Det har vi prioriteret, da vi alle bidrager til en mere bæredygtig tankegang ved at lade blomsterne vare ved længst muligt, og dette kræver en simpel, men afgørende pasning.