Tørrede blomster

Det bedste ved tørrede blomster, evighedsblomster, er, at det er et bæredygtigt alternativ til den hurtigtvisnende friske buket. Tørrede blomster kan nemlig holde så længe, du selv ønsker at have dem stående. Derfor behøver du ikke at købe nye blomster hver uge, hvilket både er bedre for økonomien og klimaet.

De bedste blomster til en tørret buket er dem med et lavt væskeindhold. De har nemmere ved at tørre op og farven bevares lettere. Du kan kende dem på, at de ofte har en spinkel stængel, som der ikke løber væske fra, når de skæres til.
Hvilke blomster der egner sig som tørrede blomster kan du se ved navnet på evighedsblomsterne på denne side, de er nemlig døbt efter en af blomsterne i buketten.

Her er der en guide til hvordan du kan tørre dine egne evighedsblomster:

Du vælger hvilken vase dine tørrede blomster skal stå i, hvorefter du tilfældigt placerer blomsterne i vasen. Hos evighedsblomster er blomsterne bundet efter bedste blomsterbindings kunst, men hvis ikke det er en mulighed for dig, kan du sagtens lave en fin buket alligevel.

Hvis dine tørrede blomster skal stå op af en væg, kan det være en fordel at tage de lange siv og græsser bagerst i buketten. Dog er det smukt hvis en buket kan beundres fra alle sider og her skal de højeste blomster stå i midten og de andre blomster skal stå længere nede.

Tørrede blomster bliver flottest når de tørrer på hovedet, du kan dog også lade dem stå i din valgte vase og lade dem tørre ind. En anbefaling herfra lyder således, at du nu tager din tørrede buket op og binder en lille snor rundt op, vender dem på hovedet og tørre dem et køligt og mørkt sted. For at de bedst muligt bevarer farven og strukturen kan man spray dem med elefanthud eller et fint alternativ, hårspray. Spray dog ikke for meget eller for tæt på, så kan bladene blive brune.

Efter dine blomster har tørret i en lille uge er de nu klar som en tørrede buket.

God fornøjelse

Tilbage til blog